הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקי אווז
500 גרם שומן אווז
8 כפיות מלח
8 כפיות פלפל שחור גרוס
פלפל אנגלי
עלי דפנה
1 שקית פולנטה
לרוטב: 1 צנצנת קונפיטורת תאנים
בקבוק יין פורט
100 גרם דבלים
2 כפות קינמון
1 כף הל
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
יום לפני ההגשה מעסים את שוקי האווז במלח הגס, בפלפל הגרוס, בעלי הדפנה ופלפל אנגלי ומניחים במקרר בכלי מכוסה ל-20 שעות. ביום ההגשה מוציאים את השוקיים ושוטפים אותן במים. מחממים סיר רחב ועמוק וממסים מחצית משומן האווז. משחימים את השוקיים בסיר עם השומן המומס מכל צדדיהן ומעבירים לתבנית אפייה עם יתר שומן האווז. מחממים תנור ל-140 מעלות, מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כ-3 שעות או עד שהשוקיים מגיעות לרכות מוחלטת.
מבשלים את הפולנטה לפי הוראות היצרן (ניתן להוסיף עלי מרווה בזמן הבישול).
להכנת הרוטב יוצקים את כל מרכיביו לסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את הרוטב על אש קטנה, ללא כיסוי, עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
מניחים על צלחת את הפולנטה. מעליה מניחים לכל סועד שתי שוקיים. מוזגים רוטב מעל.
מגיש:
מקור: שף יואב בלימן ממסעדת דיטה
שתף את המתכון
