חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קונפי שוק אווז על מצע פולנטה רכה ברוטב תאנים ופורט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קונפי שוק אווז על מצע פולנטה רכה ברוטב תאנים ופורט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקי אווז
500 גרם שומן אווז
8 כפיות מלח
8 כפיות פלפל שחור גרוס
פלפל אנגלי
עלי דפנה
1 שקית פולנטה
לרוטב: 1 צנצנת קונפיטורת תאנים
בקבוק יין פורט
100 גרם דבלים
2 כפות קינמון
1 כף הל
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
יום לפני ההגשה מעסים את שוקי האווז במלח הגס, בפלפל הגרוס, בעלי הדפנה ופלפל אנגלי ומניחים במקרר בכלי מכוסה ל-20 שעות. ביום ההגשה מוציאים את השוקיים ושוטפים אותן במים. מחממים סיר רחב ועמוק וממסים מחצית משומן האווז. משחימים את השוקיים בסיר עם השומן המומס מכל צדדיהן ומעבירים לתבנית אפייה עם יתר שומן האווז. מחממים תנור ל-140 מעלות, מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כ-3 שעות או עד שהשוקיים מגיעות לרכות מוחלטת.
מבשלים את הפולנטה לפי הוראות היצרן (ניתן להוסיף עלי מרווה בזמן הבישול).
להכנת הרוטב יוצקים את כל מרכיביו לסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את הרוטב על אש קטנה, ללא כיסוי, עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
מניחים על צלחת את הפולנטה. מעליה מניחים לכל סועד שתי שוקיים. מוזגים רוטב מעל.
מגיש: dylam
מקור: שף יואב בלימן ממסעדת דיטה
שתף את המתכון