הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קורקבנים, נקים חתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף, או ציר מרק עוף ביתי
4 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
½ ראש כרפס
מים לכיסוי הקורקבנים
לרוטב:
½ ק"ג פטריות לבנות טריות או 2 קופסות פטריות חתוכות לפרוסות
2 בצל סגול קצוץ דק
50 גר מחמאה או 1/4 כוס שמן זית
2 כפות קמח לבן
2 כוסות ציר מרק עוף או אבקת מרק מהולה במים
4 שיניי שום
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
להגשה שמיר קצוץ או פטרוזליה .
אופן ההכנה
להכניס לסיר את הקורקבנים עם המים והתבלינים ולבשל עד שיצאו רכים מוכנים לאכילה.
כשעתיים בישול בסיר רגיל או כשעה בסיר לחץ .
לסנן את הקורקבנים מהמים.
לטגן בסיר את המחמאה להוסיף את הבצל עד שיצא שקוף ולהוסיף את הפיטריות.
לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, להוריד מהאש להוסיף את הקמח ולערבב היטב.
להחזיר לאש לטגן עד שהקמח יצא חום בהיר, מיד להוסיף את הנוזלים תוך כדי ערבוב
להוסיף את השום והפלפל השחור לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם (אפשר להוסיף פלפל
סודני אחד או שניים לחריפות) כשהרוטב יצטמצם לחצי להכניס את הקורקבנים ולבשל
עוד כ- ¼ שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
