חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קורקבנים עם פיטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עדיף לבשל בסיר לחץ מקצר את זמן הבישול של הקורקבנים
קורקבנים עם פיטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עדיף לבשל בסיר לחץ מקצר את זמן הבישול של הקורקבנים
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קורקבנים, נקים חתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף, או ציר מרק עוף ביתי
4 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
½ ראש כרפס
מים לכיסוי הקורקבנים
לרוטב:
½ ק"ג פטריות לבנות טריות או 2 קופסות פטריות חתוכות לפרוסות
2 בצל סגול קצוץ דק
50 גר מחמאה או 1/4 כוס שמן זית
2 כפות קמח לבן
2 כוסות ציר מרק עוף או אבקת מרק מהולה במים
4 שיניי שום
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
להגשה שמיר קצוץ או פטרוזליה .
אופן ההכנה
להכניס לסיר את הקורקבנים עם המים והתבלינים ולבשל עד שיצאו רכים מוכנים לאכילה.
כשעתיים בישול בסיר רגיל או כשעה בסיר לחץ .
לסנן את הקורקבנים מהמים.
לטגן בסיר את המחמאה להוסיף את הבצל עד שיצא שקוף ולהוסיף את הפיטריות.
לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, להוריד מהאש להוסיף את הקמח ולערבב היטב.
להחזיר לאש לטגן עד שהקמח יצא חום בהיר, מיד להוסיף את הנוזלים תוך כדי ערבוב
להוסיף את השום והפלפל השחור לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם (אפשר להוסיף פלפל
סודני אחד או שניים לחריפות) כשהרוטב יצטמצם לחצי להכניס את הקורקבנים ולבשל
עוד כ- ¼ שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מגיש: shoshig
מקור: אישי
שתף את המתכון