חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש בצל ופולנטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש בצל ופולנטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' בצק "פילאס", להפשיר חצי שעה בטמפ' החדר
2 כפות חמאה
2 בצלים סגולים גדולים פרוסים דק
מלח, פלפל
עלים מענף טימין 1
2 כוסות חלב
1/3 כוס קמח תירס
1 כוס גבינה צהובה מגוררת ("צ'דר" או "גאודה")
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה 200°c .
מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בבצק ה"פילאס" ומהדקים בתחתית ובדפנות. מחוררים את תחתית הבצק במזלג בכמה מקומות ואופים 10-12 דק' עד שהבצק זהוב מאוד, ייתכן שיתנפח מעט במרכז- בזמן המילוי ניתן יהיה לשטח אותו בעדינות. לא לכבות את התנור.
מלית: ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצלים עד הזהבה. מתבלים במלח ופלפל וטימין. מסירים מהכיריים ומעבירים למקרר לצינון.
יוצקים חלב לסיר ומביאים לרתיחה מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים קמח תירס ומערבבים. מסירים מהכיריים, מערבבים, מוסיפים את תערובת הבצל והגבינה ומערבבים שוב.
משטחים את המלית על הבצק ל-6 דק' נוספות רק עד שהמלית מזהיבה קצת. (היא אינה צריכה להתייצב).
מגישים מיד- בתאבון...
מגיש: allavold
מקור:
שתף את המתכון