הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' בצק "פילאס", להפשיר חצי שעה בטמפ' החדר
2 כפות חמאה
2 בצלים סגולים גדולים פרוסים דק
מלח, פלפל
עלים מענף טימין 1
2 כוסות חלב
1/3 כוס קמח תירס
1 כוס גבינה צהובה מגוררת ("צ'דר" או "גאודה")
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה 200°c .
מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בבצק ה"פילאס" ומהדקים בתחתית ובדפנות. מחוררים את תחתית הבצק במזלג בכמה מקומות ואופים 10-12 דק' עד שהבצק זהוב מאוד, ייתכן שיתנפח מעט במרכז- בזמן המילוי ניתן יהיה לשטח אותו בעדינות. לא לכבות את התנור.
מלית: ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצלים עד הזהבה. מתבלים במלח ופלפל וטימין. מסירים מהכיריים ומעבירים למקרר לצינון.
יוצקים חלב לסיר ומביאים לרתיחה מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים קמח תירס ומערבבים. מסירים מהכיריים, מערבבים, מוסיפים את תערובת הבצל והגבינה ומערבבים שוב.
משטחים את המלית על הבצק ל-6 דק' נוספות רק עד שהמלית מזהיבה קצת. (היא אינה צריכה להתייצב).
מגישים מיד- בתאבון...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
