חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש בצל ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש מיוחד עם שלוב טעמים מעניין.
קיש בצל ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש מיוחד עם שלוב טעמים מעניין.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: (תחתחית הקיש)
250 גרם קמח
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
החומרים למלית:
750 גרם בצלים קלופים פרוסים דק
½ כוס ציר ירקות
100 גרם חמאה
2 ביצים
200 מ"ל שמנת מתוקה
½ כף מלח
מעט פלפל
10 משמשים יבשים קצוצים דק
2 כפות צימוקים
הכלים:
תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ,( רצוי מתפרקת) משומנת
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והפטרוזיליה. מוסיפים את החמאה והמים ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. מניחים ל-½ שעה במקרר.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. משמנים תבנית , מרדדים את הבצק ומשטחים בתוכה.
שמים בסיר את הבצל וציר הירקות ומאדים כ-½ שעה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את שאר חומרי המלית. יוצקים את המלית לתבנית עם תחתית הבצק ואופים (180°c) כ-45 דקות עד להזהבה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף דוד לוי ממסעדת אוונגרד
שתף את המתכון