הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (1 חבילה)
½1 כוסות קמח רגיל
¼ כוס מים קרים (מהמקרר)
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות בינוניות
2 חלמונים
½ כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
קורט פפריקה מתוקה (למי שאוהב אפשר להחליף בחריפה או לשלב בין שניהן יחד)
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
במעבד מזון מכניסים את הקמח, המרגרינה והמים ומפעילים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. את הבצק מרדדים לעובי של 1 ס"מ ומרפדים בו תבנית פאי משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, 12 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
בינתיים, מטגנים את קוביות הבצל והחציל יחד עד להשחמה, מוציאים לנייר סופג לניקוז יתרת השומנים ומניחים אותם על הבצק האפוי. בקערה מערבבים את החלמונים, החלב והתבלינים ויוצקים על התבנית מעל תערובת החציל והבצל, אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות, עד שהמילוי נקרש, מתייצב ומקבל גוון זהוב בינוני.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
