הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים לבסיס:
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1-2 כפות מים לפי הצורך
חמרים למלית:
1 שמנת מתוקה
3 ביצים
1 כף קמח
מלח, פלפל שחור
חציל 1 גדול
2עגבניות
וגבינה בולגרית לפי הטעם
אופן ההכנה
הבצק:
מעבדים את הקמח, מלח, חמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה למעבד מזון עד לקבלת כדור בצק.
אם הבצק יבש או פירורי מוסיפים 1-2 כפות מים.
משטחים את הבצק בצורת פיתה עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח עד לקבלת עיגול בעובי חצי ס"מ וקוטר 30-40 ס"מ
מעבירים בעזרת נייר אפיה את הבצק לתבנית משומנת ומהדקים לתבנית.
(הופכים ת´נייר אפיה לתבנית)
מהדקים, דוקרים במזלג ומקפיאים ל20 דקות.
מחממים תנור ל180 מעלות ואופים ישר מהמקפיא.
אפיה חלקית 10-15 דקות.
כשזה יבש ומזהיב מוציאים מהתנור.
חשוב מאוד!!!
לצנן את הבצק לפני שממלאים את המלית
למלית:
טורפים שמנת עם ביצים
מנפים מעל קמח.
טורפים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים ומתבלים.
שופכים את המלית מעל הבצק
מפוררים מעל גבינה בולגרית.
פורסים חציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ממליחים שוטפים ומטגנים משני הצדדים.
פורסים 2 עגבניות לפרוסות.
מסדרים לסירוגין פרוסות חציל ופרוסות עגבניה.
ואופים כ- 35 דקות בחום 180 מעלות
עד שהמלית זהובה ויציבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
