חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש כרובית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש כרובית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
340 גרם קמח שטיבל 4 - מנופה
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
5 כפות מי קרח
למלית:
1 חבילת כרובית מוקפאת (סנפרוסט) - מופשרת, מסוננת וחתוכה לחתיכות קטנות-בינוניות אחידות.
1 קרם פרש
1 גבינה לבנה 5%
1/2 בצל בינוני מגורר דק
1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגרים.
מלח ופלפל
לציפוי:
75 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
2 כפות גרעיני חמניה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס.
הכנת הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב חיתוך את הקמח, המלח, החמאה והמרגרינה. מעבדים עד להיווצרות "גרגרי חול" (מספר שניות). מוסיפים את מי הקרח ומעבדים מעט עד להיווצרות "גרגרי בצק" (ניתן להוסיף מעט מי קרח אם יש בכך צורך).
שופכים את פירורי הבצק על משטח עבודה ומאחדים את הפירורים לבצק (חשוב לעבוד עם הבצק כמה שפחות).
מרדדים את הבצק ושמים בתבנית (אם הבצק "נישבר" ניתן לתקן ע"י הדבקת חתיכה של בצק).
את הבצק אופים אפיה עיוורת ( שמים נייר אפיה על הבצק ועליו שמים שעועית יבשה, אופים כ- 15-10 דקות.
מוציאים מהתנור מורידים את השעועית והנייר ואופים עוד כ - 15 דקות בחום של 180 מעלות.)
הכנת המלית: מערבבים את חומרי המלית ללא הכרובית.
שופכים את התערובת על הכרובית ומערבבים בעדינות.
הכנת הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי יחד.
הרכבת הקיש:
ממלאים את קלתית הבצק במילוי ומפזרים את הציפוי מלמעלה באופן אחיד.
אופים עוד כ-30-25 דקות בחום 180 מעלות צלזיוס.
בתיאבון!
מיועד לתבנית פאי/קיש אחת בגודל 26 ס"מ, או שתי תבניות בגודל 18 ס"מ.
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון