הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
340 גרם קמח שטיבל 4 - מנופה
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
5 כפות מי קרח
למלית:
1 חבילת כרובית מוקפאת (סנפרוסט) - מופשרת, מסוננת וחתוכה לחתיכות קטנות-בינוניות אחידות.
1 קרם פרש
1 גבינה לבנה 5%
1/2 בצל בינוני מגורר דק
1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגרים.
מלח ופלפל
לציפוי:
75 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
2 כפות גרעיני חמניה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס.
הכנת הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב חיתוך את הקמח, המלח, החמאה והמרגרינה. מעבדים עד להיווצרות "גרגרי חול" (מספר שניות). מוסיפים את מי הקרח ומעבדים מעט עד להיווצרות "גרגרי בצק" (ניתן להוסיף מעט מי קרח אם יש בכך צורך).
שופכים את פירורי הבצק על משטח עבודה ומאחדים את הפירורים לבצק (חשוב לעבוד עם הבצק כמה שפחות).
מרדדים את הבצק ושמים בתבנית (אם הבצק "נישבר" ניתן לתקן ע"י הדבקת חתיכה של בצק).
את הבצק אופים אפיה עיוורת ( שמים נייר אפיה על הבצק ועליו שמים שעועית יבשה, אופים כ- 15-10 דקות.
מוציאים מהתנור מורידים את השעועית והנייר ואופים עוד כ - 15 דקות בחום של 180 מעלות.)
הכנת המלית: מערבבים את חומרי המלית ללא הכרובית.
שופכים את התערובת על הכרובית ומערבבים בעדינות.
הכנת הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי יחד.
הרכבת הקיש:
ממלאים את קלתית הבצק במילוי ומפזרים את הציפוי מלמעלה באופן אחיד.
אופים עוד כ-30-25 דקות בחום 180 מעלות צלזיוס.
בתיאבון!
מיועד לתבנית פאי/קיש אחת בגודל 26 ס"מ, או שתי תבניות בגודל 18 ס"מ.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
