הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
3/4 1 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה
½ כפית מלח
1 חלמון
3 כפות מים קרים
למלית:
8 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
2 מיכלי שמנת לבישול
2 כפות קמח
3 ביצים
1 גבינה בולגרית עזים של פיראוס (16% שומן) מגוררת
50 גרם גבינה מעושנת מגוררת
½ כוס עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
לעבד את הקמח, חמאה והמלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
להוסיף את החלמון והמים ולהמשיך מספר שניות עד לקבלת בצק אחיד.
ליצור מהבצק עיגול, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לכשעה.
להוציא מהמקרר ולשטוח את הבצק (אם באמצעות מערוך, או ידנית) על תבנית פאי (28)
ולהדק את הבצק גם בדפנות. לחורר את הבצק עם מזלג, ולהניח במקרר שעה נוספת.
מחממים תנור לחום בינוני.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק הקר.
מכניסים לתנור ולאפות כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
