חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש קישואים ושמנת חמוצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש פשוט וטעים . תוספת חלבית לארוחה קלה.
קיש קישואים ושמנת חמוצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש פשוט וטעים . תוספת חלבית לארוחה קלה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקישואים:
5 קישואים בינוניים
מעט שמן זית
מלח ופלפל
למלית:
2 כפות קמח
פלפל לבן, מלח (לפי הטעם)
קורט אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1-2 כפות גבינת שמנת 30%
כלים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בבצק עלים או בצק פריך
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. חותכים את הקישואים לרבעים ומתבלים במלח, ופלפל ושמן זית. אופים כ-10 דקות עד שהקישואים צלויים. מניחים בצד להרכבת הקיש.
3. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הקמח, פלפל, מלח ואגוז מוסקט. מוסיפים שמנת חמוצה, ביצה וגבינה וטורפים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. מניחים לכ-5 דקות.
4. אופים בצק קיש (פריך או עלים) מראש כ-10 דקות בחום 180°c.
5. מניחים את הקישואים הצלויים מעל בצק הקיש האפוי למחצה, מוזגים מעל את מלית הגבינה ואופים בחום 175°c במשך כ-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון