חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש תרד ונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש מיוחד עם שלוב טעמים של נענע ותרד- כל הטוב משני העולמות.
קיש תרד ונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש מיוחד עם שלוב טעמים של נענע ותרד- כל הטוב משני העולמות.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
150 גרם (כוס אחת) קמח
100 גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
קורט סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון
החומרים למלית:
750 גרם עלי תרד שטופים ונקיים, קצוצים גס
מעט שמן זית
1 כף נענע קצוצה
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
50 גרם גבינה "פטה"
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
1. להכנת הבצק מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומפעילים רק עד שמתקבל כדור בצק.
מרדדים לעלה ומרפדים את תחתיתה ושוליה של התבנית. מקפיאים לפחות 2 שעות.
2. מחממים את תנור האפייה ל-200°c ואופים את הבצק הקפוא במשך 10 דקות, או עד שמזהיב קלות.
3. בינתיים מכינים את המלית:מאדים את התרד במעט שמן זית, רק עד שהעלים מתרככים והנוזלים מתאדים. מוסיפים את הנענע.
4.טורפים את הביצים עם השמנת , הגבינה והתבלינים ,בקערה, לתערובת אחידה. מוסיפים את התרד המאודה והנענע ומעבירים לתוך הקילטית האפויה. מנמיכים את החום ל- 180°c ואופים כ-40 דקות.
מגיש: amitsur
מקור: השף: בן עמי ברטיני
שתף את המתכון