חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלופס של אהרוני - קצת אחרת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלופס, או קציץ בשר, שפעם היה כבד, דחוס, לא משהו שמגישים לאורחים. brהקלופס הזה, עדכני וקליל, טעים מאד. brקצת פיצ'קריי עם התפ"א, אבל שווה את המאמץ
קלופס של אהרוני - קצת אחרת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלופס, או קציץ בשר, שפעם היה כבד, דחוס, לא משהו שמגישים לאורחים. brהקלופס הזה, עדכני וקליל, טעים מאד. brקצת פיצ'קריי עם התפ"א, אבל שווה את המאמץ
הוראות הכנה
מרכיבים
לכיכר הבשר:
1 ק"ג בשר טחון
1 סלסילת פטריות פורטבלו קטנות, טריות ומוצקות - חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו היטב
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח, פלפל שחור גרוס
שקית א. אפיה
2 ביצים
1/2 כפית שבבי צ'ילי
לציפוי תפ"א
7 תפ"א דזירה, לא קלופים, פרוסים לפרוסות הכי דקות שאפשר (במנדולינה)
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות עלי טימין טריים
10-12 עלי מרווה שלמים
נייר אפיה
אופן ההכנה
1. מכינים מישרה מכל החומרים של ציפוי תפוחי האדמה, ומשרים את הפרוסות.
2. מערבבים את כל החומרים של הבשר, ויוצרים שתי כיכרות ממסה, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
הערה - את כל התוספות לבשר ערבבתי וקצצתי במעבד מזון לפירורים גדולים. לא קצצתי כלום ידנית. אם עובדים נכון - יוצא נפלא.
3. על נייר אפייה ששומן בשמ"ז קלות, יוצרים שטיח רעפים מפרוסות תפ"א.
מניחים כיכר אחת בקצה, ומגלגלים כמו סושי, עד שהכיכר עטופה בשטיח.
כך גם עם הכיכר השניה.
4. מניחים את הרולדה הזו בתבנית עם נייר אפיה.אופים ב-200 מעלות עד שתפוחי האדמה שחומים בקצוות.
תענוג. הגשתי עם סלט עלים, גויאבות ואגוזים, ברוטב בלסמי וסילאן.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון