חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלצונה גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלצונה גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי:
500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
3 כפות פתיתי פרמז?ן מסדרת השף הלבן
1 ביצה
כף טימין טרי
2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית ? אוליביה
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
חומרים לבצק:
600 גרם קמח
30 גרם שמרים טריים
1/4 ליטר מים פושרים
5 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
קורט סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה
--------------------------------------------------------------------------------
ההכנה:
1. מכניסים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים גומה שבתוכה מניחים את השמרים ומעט מהמים. ממתינים 10 דקות עד תפיחת השמרים.
2. מוסיפים את המים ומתחילים לעבד לבצק (רצוי בשלב ראשון לעבוד עם כף עץ). תוך כדי לישה מוסיפים את השמן והתבלינים ומעבדים עד קבלת בצק אחיד וחלק.
3. משמנים את הבצק ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.
4. מעבדים שנית את הבצק ומחלקים אותו ל- 6-8 כדורים. מורחים כל כדור בשמן זית
ומתפיחים שוב למשך 30 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
5. מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב.
6. פותחים את כדורי הבצק למעין פיתה בקוטר 20 ס"מ. מניחים במרכז הבצק 4 כפות של המילוי (להקפיד שיישארו שוליים נקיים) וסוגרים את הבצק לצורת חצי ירח.
7. מניחים את הקלצונה על נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
הערה:
אפשר למרוח מעט מים על שולי הבצק כדי שההדבקה תהיה חזקה יש להדק היטב.
מגיש: ilanaha1
מקור: השף הלבן
שתף את המתכון