הוראות הכנה
מרכיבים
למאפה:
1 ק"ג דלעת
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
400 גרם גבינת אורדה (ריקוטה)
1 כף קמח
1 תרמיל וניל
2 גביעי שמנת חמוצה
שמן
לרוטב:
1/2 כוס סוכר
2 כוסות חלב
להגשה:
1 כדור גלידת וניל לסועד
1 כדור גלידת בננה לסועד
1 דובדבן משומר
אבקת קקאו
לאפייה:
תבנית מרובעת
שמן לשימון התבנית
קמח לקימוח התבנית
אופן ההכנה
המאפה:
1. לקלף את קליפת הדלעת ולפרוס את הדלעת לפרוסות בעובי של
כ - 8 מ"מ ולמרוח בשמן.
2. לחמם את התנור ל - 180 מעלות ולהכניס את פרוסות ל10 דקות.
להוריד את החום ל - 140 מעלות ולצלות עוד כ - 20 דקות.
להוציא מהתנור ולקרר.
3. להקציץ את החלמונים והחלבונים בנפרד, כל אחד מהם עם חצי
כמות הסוכר.
4. לפתוח את תרמיל הווניל ולגרד את כל הזרעונים לתוך הגבינה.
לערבב כדי שהזרעונים יתפזרו בכל הגבינה.
5. להוסיף לגבינה את הביצים המוקצפות ולערבב עם כף. לאחר
שנוצרה תערובת הומוגנית להוסיף האמצעות מסננת תה את
הקמח ולערבב אותו היטב לתוך התערובת.
6. לשמן את התבנית ולקמח אותה.
7. לסדר על התבנית שיכבה של פרוסות דלעת ועליה לצקת חלק
מהתערובת ושוב שיכבה של דלעת ושוב תערובת. שיכבה
עליונה תהייה תמיד שיכבת דלעת. לאפות בתנור שחומם מראש
לחום של 180 מעלות כ - 10 דקות. להנמיך את החום ל - 160
מעלות ולאפות 30 דקות נוספות.
8. לערבב את שני מיכלי השמנת עד שיהפכו נוזליים ולצקת על
המאפה ולפזר אותו על כל שיכבת הדלעת העליונה. לאפות 10
דקות נוספות. לכבות את התנור ולהשאיר את המאפה בתנור
20 דקות.
לסירופ:
1. להמיס את הסוכר עם מעט מים לבשל עד שגוון הסוכר יהפוך
חום בהיר מאוד (כמעט קרמל). להוסיף את החלב ואת תרמיל
הוניל הריק ולבשל עד שיצטמצם לשליש. לקרר.
להגשה:
1. לחתוך את המאפה לריבועים, ריבוע לסועד. להניח את הריבוע
על צלחת שטוחה גדולה מהמאפה (אפשר חם) ולצקת מהסירופ
על המאפה ומסביב בנדיבות. להניח מעל המאפה את כדורי
הגלידה ועליהם את בדובדבן. לפזר אבקת קקאו באמצעות מסננת
תה על שולי הצלחת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
