הוראות הכנה
מרכיבים
מתכון לקניידלך של איריס
2 כוסות קמח מצה
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/8 כפית פלפל לבן
1/8 כפית זנגוויל
(כעיקרון כמות התבלינים והסוג לפי הטעם האישי)
1 בצל קטן קצוץ דק
מספר גבעולי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק (רק אם אוהבים - לא חובה)
2 כוסות מרק (רצוי עוף) חם
2-3 ביצים
1/2 כוס שמן בישול
אופן ההכנה
לערבב החומרים היבשים.
להוסיף את הבצל והעלים לבלילה.
להוסיף המרק לעיסה, לערבב היטב ולקרר מעט בלילה מעט יבשה.
לערבב יחד את הביצים והשמן ואז להוסיף לבלילה ולערבב היטב שהביצים לא "יתבשלו" מהחום.
להשאיר לפחות שעה להתקרר במקרר.
לבשל בתוך מרק ירקות או כל מרק אחר.
מינימום זמן בישול: 10 דקות
וכל המוסיף, הרי זה משובח...!
הערות:
רצוי שהבלילה תהיה מלוחה כי חלק מהמליחות יוצאת בבישול.
לגלגול נוח כדאי לטבול את הידיים מידי פעם בקערית מים פושרים.
נא לא לשים קרם ידיים באותו יום על הידיים!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
