הוראות הכנה
מרכיבים
כ-10 יחידות מצה מושרות במים
½ ק"ג בשר בקר טחון
½ קופסא רסק עגבניות
2 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ
קופסאת פיטריות
פפריקה
מלח
פלפל
2 קוביות קנור בזיליקום
שמן לטיגון
תבנית מרובעת
אופן ההכנה
מטגנים, במחבת כבדה, את הבצל להשחמה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים לדקה נוספת, מוסיפים בשר ותבלינים וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו והופך לכהה, מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, בוחשים היטב ומסירים מהאש.
פורסים כל מצה שהושרתה קלות במים על צלחת רחבה, מניחים במרכז את תערובת הבשר ומגלגלים לצורת רול (נוצר מעין קנלוני ממולא בשר) מכינים כך את כל המצות.
מסדרים את המצות המגולגלות והממולאות בצפיפות בתוך תבנית מרובעת
מכינים רוטב:
מטגנים בצל, מוסיפים פטריות, כוס מים, רסק עגביות שנותר ו-2 קוביות קנור בזיליקום - ממשיכים לבשל על אש נמוכה מספר דקות לצמצום הרוטב ומסירים מהאש.
יוצקים את הרוטב על גלילי המצות שבתבנית מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום של 180°c במשך כחצי שעה.
מגישים עם אורז לבן.
בתאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
