חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קערות לחם למרק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בארוחת יום שישי הגשתי בקערות הלחם מרק סיני סמיך ועשיר עם ירקות וקוביות חזה הודו, הקערות החזיקו מעמד ולא דלפו ולבסוף אכלנו את הקערות.
קערות לחם למרק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בארוחת יום שישי הגשתי בקערות הלחם מרק סיני סמיך ועשיר עם ירקות וקוביות חזה הודו, הקערות החזיקו מעמד ולא דלפו ולבסוף אכלנו את הקערות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג קמח מלא
או 1 ק"ג קמח כפרי או קמח לחם
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן
מים פושרים
אופן ההכנה
לשים לבצק גמיש, מניחים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לשים את הבצק שנית, מחלקים אותו לשישה או שמונה חלקים ויוצרים כיכרות עגולות.
מניחים להתפחה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור חם בו הנחנו קערית עם מים רותחים. במהלך האפייה מברישים את הכיכרות במים ליצירת קרום קשה ועבה. הכיכרות מוכנות כשנקישה עליהן משמיעה צליל חלול.
לפני שמוציאים את הכיכרות מהתנור, הופכים אותן בתבנית, מברישים את תחתיתן במים ואופים עוד מספר דקות.
לאחר שהכיכרות מתקררות חותכים בסכין חדה עיגול בכל כיכר, כעין מיכסה, ובעזרת כף מרוקנים את התוכן הרך עד ליצירת קערה עם מכסה.
מגיש: imgold
מקור: עצמי
שתף את המתכון