הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג קמח מלא
או 1 ק"ג קמח כפרי או קמח לחם
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן
מים פושרים
אופן ההכנה
לשים לבצק גמיש, מניחים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לשים את הבצק שנית, מחלקים אותו לשישה או שמונה חלקים ויוצרים כיכרות עגולות.
מניחים להתפחה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור חם בו הנחנו קערית עם מים רותחים. במהלך האפייה מברישים את הכיכרות במים ליצירת קרום קשה ועבה. הכיכרות מוכנות כשנקישה עליהן משמיעה צליל חלול.
לפני שמוציאים את הכיכרות מהתנור, הופכים אותן בתבנית, מברישים את תחתיתן במים ואופים עוד מספר דקות.
לאחר שהכיכרות מתקררות חותכים בסכין חדה עיגול בכל כיכר, כעין מיכסה, ובעזרת כף מרוקנים את התוכן הרך עד ליצירת קערה עם מכסה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
