הוראות הכנה
מרכיבים
¼1ק"ג תערובת בשרים טחונים עוף הודו ובקר
200 גר' פיסטוקים קלויים ללא מלח קלופים, וקצוצים גס
פפריקה מלח ופלפל על פי הטעם. בנוסף, כף שטוחה בהרט או "ראס אל חנות",
100 גר' משמש יבש קצוץ,
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיניים שום כתוש.
נייר אלומיניום, סיר רחב
אופציה בצק פילו 3 דפים. חרדל דבש ביחס של 1:1
אופן ההכנה
בקערה מערבבים בקערה את כל החומרים יוצקים העיסה על נייר האלומיניום, מעצבים ומהדקים היטב ליצירת גליל אחיד לאורך וסוגרים היטב. חשוב להקפיד על סגירה מירבית בקווי התפר ובשוליים.
את הגליל המעוצב שמים בסיר השטוח עם מים רותחים ברתיחה עדינה למשך 20 ד'.
מניחים להצטנן. יש אפשרות לאכול כבר כך, פרוס. לשידרוג או גיוון
מניחים את הגליל על עלי הפילו שנמשחו בשמן ומצפים בתערובת של חרדל ודבש מגלגלים ואופים עד להשחמת הבצק. חשוב שהבצק יהא דק ושחום.
ניתן להכין "איטלקי" עם בזיליקום שום ועגבניות. "ערבי" עם הל וצנובר ובצל מטוגן מושחם, "מקסיקני" עם כמון גמבה קצוצה זיתים ותירס, "סיני" עם גי'נג'ר מייפל ושום בבשר מעט סויה. בקיצור ניתן לקחת לכל מקום כיד הדמיון הטובה. בכל מקרה טעים. בתאבון.
מגיש:
מקור: מתכון ביתי
שתף את המתכון
