הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון עבה (צוואר או שפונדרה)
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
1 מלפפון חמות חתוך לקוביות קטנות
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
קמצוץ פלפל שחור גרוס
2 ביצים
2 פרוסות לחם לבן חתוך לקוביות קטנות
2 כפות גדושות של פרמזן מגוררת בפומפייה עבה
1 כדור מוצרלה קרוע בידיים לחתיכות או מגורר בפומפייה גדולה
10 עלי ריחן קצוצים
לרוטב: 10 עגבניות תמר חתוכות ל-4 לאורך
3-5 שיני שום מעוכות
2-3 ענפי ריחן קרועים בידיים
2 ענפי פטרוזיליה קרועים בידיים
3 כפות שמן זית
קמצוץ פלפל שחור
1 פלפל חריף חתוך לרצועות לאורך
1 כף שטוחה של מלח גס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הבשר, המלפפון החמוץ, החרדל, הביצים, הפלפל השחור והלחם. מגלגלים מהתערובת כדורים (כ-60 גרם כל כדור) ומניחים בתבנית אפייה. מזליפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ל-10 דקות.
בינתיים מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים את הקציצות בצד. מניחים באותה תבנית את הבסיס לרוטב (מהקערה) ומניחים את הקציצות על הרוטב. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור (עדיין על 150 מעלות) למשך כ-20 דקות.
לפני ההגשה מסירים את נייר הכסף. מפזרים מעל מוצרלה ופרמזן ועלי ריחן קצוצים.
מגיש:
מקור: שף דיטה בורנשטיין ממסעדת דיטה
שתף את המתכון
