הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בקר טחון
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
½ בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב: 3 גזרים
1 עגבנייה גדולה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בצלים פרוסים
1 כפית שום כתוש
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר הטחון עם הביצה, פירורי הלחם, הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, המלח והפלפל לתערובת אחידה. צרים קציצות קטנות מהתערובת. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות להשחמה נאה מכל כיוון. מוציאים את הקציצות לנייר סופג. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה והבצל ומטגנים יחד כחמש דקות. בינתיים מעבירים את הגזר והעגבנייה במכונה ליצירת מיץ מירקות קשים לקבלת נוזל אחיד ונקי מהירקות. מוסיפים את השום למחבת ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מיץ הגזר והעגבנייה יחד עם המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמצום מחצית מכמות הנוזלים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
