חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בקר סיציאלניות ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בשר בקר ברטוב עגבניות נוסח סיציליה
קציצות בקר סיציאלניות ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בשר בקר ברטוב עגבניות נוסח סיציליה
הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר לטחינה כתף או צוואר טחון
4 בצל ירוק קצוץ דק רק גבעול
10 עלי נענע קצוצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 פרוסות עבות לחם לבן )מלחם של אתמול מושרה במים וסחוט( או 3
כפות פירורי לחם
1 ביצה ומעט קמח
לציפוי הקציצה
1 ביצה
1 כף קמח
לרוטב העגבניות
4 בצל ירוק רק הלבן קצוץ
5 עגבניות אדומות קלופות וקצוצות
10 שיני שום פרוסות לפרוסות
12 עלי בזיל קצוצים דק
קמצוץ עלי אורגנו
קמצוץ עלי נענע קצוצים
2 יח' קטנות רסק עגבניות
מלח, פלפל, קמצוץ סוכר – לפי הטעם
200 ג' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
1. מערבבים את הבשר יחד עם שאר מרכיבי הקציצות,
מכינים מהם קציצות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט
שמן. עד הזהבה בהירה מניחים בצד
2. מכינים את הרוטב:
א. בסיר קטן עם 1/8 כוס שמן זית מטגנים את פקעות
הבצל הקצוצות רסק העגניות והשום עד שהרוטב כמעט
מתעבה נדבק
ב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ושאר התבלינים פרט
לזיתים ומבשלים את מרכיבי הרוטב כרבע שעה.
ג. בקערה טורפים ביצה וכף קמח טובלים את הקציצה
המטוגנת ברויחה ומוסיפים לסיר הרוטב ומבשלים
כעשר דקות נוספות מוסיפים את הזיתים , ומבשלים
עוד כ 2-3 דקות מוזגים לצלחת עמוקה עם מעט רוטב
ומעט שמן זית מעל מגישים חם.
רצוי עם לחם לבן טרי ליד
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון