הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר לטחינה כתף או צוואר טחון
4 בצל ירוק קצוץ דק רק גבעול
10 עלי נענע קצוצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 פרוסות עבות לחם לבן )מלחם של אתמול מושרה במים וסחוט( או 3
כפות פירורי לחם
1 ביצה ומעט קמח
לציפוי הקציצה
1 ביצה
1 כף קמח
לרוטב העגבניות
4 בצל ירוק רק הלבן קצוץ
5 עגבניות אדומות קלופות וקצוצות
10 שיני שום פרוסות לפרוסות
12 עלי בזיל קצוצים דק
קמצוץ עלי אורגנו
קמצוץ עלי נענע קצוצים
2 יח' קטנות רסק עגבניות
מלח, פלפל, קמצוץ סוכר לפי הטעם
200 ג' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
1. מערבבים את הבשר יחד עם שאר מרכיבי הקציצות,
מכינים מהם קציצות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט
שמן. עד הזהבה בהירה מניחים בצד
2. מכינים את הרוטב:
א. בסיר קטן עם 1/8 כוס שמן זית מטגנים את פקעות
הבצל הקצוצות רסק העגניות והשום עד שהרוטב כמעט
מתעבה נדבק
ב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ושאר התבלינים פרט
לזיתים ומבשלים את מרכיבי הרוטב כרבע שעה.
ג. בקערה טורפים ביצה וכף קמח טובלים את הקציצה
המטוגנת ברויחה ומוסיפים לסיר הרוטב ומבשלים
כעשר דקות נוספות מוסיפים את הזיתים , ומבשלים
עוד כ 2-3 דקות מוזגים לצלחת עמוקה עם מעט רוטב
ומעט שמן זית מעל מגישים חם.
רצוי עם לחם לבן טרי ליד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
