הוראות הכנה
מרכיבים
לעיסת הקציצות:
300 גרם בקר טחון
200 גרם עוף טחון (אפשר להחליף ב 500 גרם עוף טחון ללא בקר)
ביצה אחת
1-2 קישואים קטנים מגורדים דק וסחוטים.
בצל גדול מגורד דק וסחוט.
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות פירורי לחם
½ שקית אבקת אפיה
1-2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
כפית אבקת מרק בצל
כף מיונז
½ כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת גריל עוף
1-2 כפיות מלח
½ כפית סוכר
לתבשיל:
בצל בינוני קצוץ
2 גזרים חתוכים לטבעות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
קישוא בינוני חתוך לחצאי טבעות.
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
3-4 כוסות מים חמים
2-3 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתוש
2 כפיות אבקת מרק עוף
מעט מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים היטב את רכיבי עיסת הקציצות (רצוי להשהות במקרר יום לפני הבישול ואם לא אז לפחות לקרר כמה שעות טובות).
בסיר גדול מזהיבים את הבצל עם מעט שמן זית, מוסיפים את הגזר, תפוחי אדמה, קישוא, בטטה, דלעת ומערבבים. מוסיפים את המים החמים, רסק עגבניות, שום, אבקת מרק עוף, מלח, סוכר, ופלפל שחור ומערבבים.
כשרותח מכניסים קציצות בגוגל פינג פונג (בצורת קבבונים)עם ידיים רטובות ומפלסים מקום עם כף עץ.
מבשלים יחד 3/4 שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
