הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל גדול מגורר גס בפומפיה
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק
תבלינים (שימו לב: יש לשים קורט מכל תבלין):
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, גריל עוף, מלח
5 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצים דק
4 שיני שום כתוש
חופן של פטרוזליה קצוצה
תבלינים, בדומה למה שתיבלנו את הקציצות עצמן: תבלינים (שימו לב: יש לשים קורט מכל תבלין):
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, גריל עוף, מלח
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מניחים בקערה את כל המרכיבים לקציצות ולשים יחד עד לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה. צרים מהתערובת עיגולי קציצות (בערך בגודל של כדור "מטקות" או "פינג פונג").
מחממים במחבת את 5 כפות שמן הזית ומטגנים בו את כל הקציצות עד להזהבה, את הקציצות המטוגנות מניחים בינתיים בצלחת בצד ואילו את השמן שטיגנו בו את הקציצות שופכים לסיר הבישול. מוסיפים לשמן את הבצל הקצוץ ומשחימים קלות, מוסיפים את 2 שני השום הקצוצות וממשיכים לטגן לא יותר מדקה נוספת אחת. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב מלבד השום הכתוש ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מוסיפים 2 שני שום כתוש, מערבבים ומכניסים לסיר את הקציצות המטוגנות שהנחנו קודם לכן בצלחת, כולל כל הנוזלים והמשקעים שנותרו בצלחת אשר ניגרו מין הקציצות. מורידים את האש לנמוכה ביותר ומביאים שוב לרתיחה ואז מוסיפים את 2 שני השום הכתושות הנותרות, ממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות בלבד ומכבים את האש, מגישים לצד אורז לבן או צבעוני.
מגיש:
מקור: מבוסס על מתכון של אמא שלי עם שידרוגים שלי
שתף את המתכון
