הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל גדול מגורר גס בפומפיה
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק
תבלינים (שימו לב: יש לשים קורט מכל תבלין):
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, גריל עוף, מלח
1 שן שום כתושה
5 כפות שמן זית
החומרים לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 סלסלה פטריות שמפניון פרוסות דק
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
1 כוס ציר בקר (המסתי 1 כפית גדושה ציר בקר של קנור ב- 1 כוס מים רותחים)
1 כוס מים רותחים + 1 כף אבקת מרק
אופן ההכנה
מניחים בקערה את כל המרכיבים לקציצות ולשים יחד עד לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה. צרים מהתערובת עיגולי קציצות (בערך בגודל של כדור "מטקות" או "פינג פונג").
מחממים במחבת את 5 כפות שמן הזית ומטגנים בו את כל הקציצות עד להזהבה, את הקציצות המטוגנות מניחים בינתיים בצלחת בצד ואילו את השמן שטיגנו בו את הקציצות שופכים לסיר הבישול. מוסיפים לשמן את הבצל הקצוץ ומשחימים קלות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד מספר דקות (בערך 2-3 דקות), מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ביותר, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אם יש צורך והרוטב מעט סמיך לטעמכם ניתן להוסיף עוד מעט מים), מוסיפים את כדורי הבשר, מערבבים, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד כ- 5-7 דקות ומגישים לצד אורז לבן רגיל.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
