חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר ברוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היום הכנתי קציצות ברוטב פטריות (פשוט נמאס כבר מהשגרה של בישול ברוטב עגבניות) ולכן החלטתי לנסות משהו אחר, עליי לציין שהתבשיל יצא ממש טעים, מצורף המתכון וכן צילומים המתארים את כל השלבים, בקיצור: מיני סדנא
קציצות בשר ברוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היום הכנתי קציצות ברוטב פטריות (פשוט נמאס כבר מהשגרה של בישול ברוטב עגבניות) ולכן החלטתי לנסות משהו אחר, עליי לציין שהתבשיל יצא ממש טעים, מצורף המתכון וכן צילומים המתארים את כל השלבים, בקיצור: מיני סדנא
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל גדול מגורר גס בפומפיה
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק
תבלינים (שימו לב: יש לשים קורט מכל תבלין):
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, גריל עוף, מלח
1 שן שום כתושה
5 כפות שמן זית
החומרים לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 סלסלה פטריות שמפניון פרוסות דק
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
1 כוס ציר בקר (המסתי 1 כפית גדושה ציר בקר של קנור ב- 1 כוס מים רותחים)
1 כוס מים רותחים + 1 כף אבקת מרק
אופן ההכנה
מניחים בקערה את כל המרכיבים לקציצות ולשים יחד עד לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה. צרים מהתערובת עיגולי קציצות (בערך בגודל של כדור "מטקות" או "פינג פונג").
מחממים במחבת את 5 כפות שמן הזית ומטגנים בו את כל הקציצות עד להזהבה, את הקציצות המטוגנות מניחים בינתיים בצלחת בצד ואילו את השמן שטיגנו בו את הקציצות שופכים לסיר הבישול. מוסיפים לשמן את הבצל הקצוץ ומשחימים קלות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד מספר דקות (בערך 2-3 דקות), מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ביותר, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אם יש צורך והרוטב מעט סמיך לטעמכם ניתן להוסיף עוד מעט מים), מוסיפים את כדורי הבשר, מערבבים, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד כ- 5-7 דקות ומגישים לצד אורז לבן רגיל.
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון