הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
½ ק"ג בשר בקר טחון
¾ כוס בורגול דק
4 כפות פרורי לחם
1 בצל בינוני מגורד גס
לרוטב:
½ קופסא רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
כפית גדושה כורכום
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
כף אבקת מרק עוף
2 כוסות מים רותחים
בצל קטן קצוץ
שמן לטיגון
אופן ההכנה
לקציצות:
שמים את הבורגול בקערה מכסים במים בכמות כפולה, ממתינים כחצי שעה עד שהבורגול
תופח, מסננים את המים שנותרו. מוסיפים לבורגול שבקערה את כל מרכיבי הקציצות אם הן רכות מידי מוסיפים עוד פרורי לחם. צרים קציצות שטוחות ומטגנים טיגון קל במחבת טפלון עם מעט שמן. מוציאים את הקציצות ושומרים בצד.
לרוטב:
במחבת רחבה מטגנים בצל לשקיפות, מוסיפים קוביות תפו"א וממשיכים לטגן קלות, מוסיפים מים, רסק עגבניות, עגבניות, שום כתוש, כורכום ואבקת מרק. מביאים לרתיחה
מוסיפים בזהירות את הקציצות שטוגנו קלות ומבשלים כשעה עד שהרוטב מסמיך.
מגישים חם בליווי אורז לבן או פסטה.
טעים ומדהים!!!
מגיש:
מקור: חברה לעבודה שדרוגים שלי
שתף את המתכון
