חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות זוקיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות זוקיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 זוקיני (כ-700 גרם) מגוררים גס
5-6 בצלים ירוקים, קצוצים דק
250 גרם גבינת פטה
צרור קטן של פרטוזיליה טריה, קצוצה
צרור קטן של נענע טרייה, קצוצה, ועוד קצת לזרייה בסוף
1 כף נענע יבשה
1 כפית פפריקה
1 ספל מחוק קמח רגיל
מלח ופלפל
3 ביצים, טרופות
שמן זית לטיגון
לקישוט:
3-4 ליים + מעט מיץ ליים סחוט
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
אופן ההכנה
את הזוקיני המגוררים מפזרים על מגבת מטבח, ומניחים כ-20 דקות לייבוש הנוזלים מהירק.
שמים את הבצלים הקצוצים בקערה ומפוררים פנימה את הפטה. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצות, יחד עם הנענע היבשה והפפריקה. מוסיפים את הקמח,ומתבלים היטב במלח ובפלפל. מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות ומערבבים היטב, לא להיבהל: התערובת תהיה גושית ודביקה - זה בסדר! אחר כך מוסיפים את הזוקיני המגוררים וממשיכים לערבב היטב.
מחממים כמה כפות שמן במחבת גדולה, ומכניסים כפית גדושה של התערובת לשמן החם, תוך השטחתה בחלקה האחורי של הכף. מטגנים לביבות קטנות אלה במשך 2 דקות בכל צד, עד שהן מזהיבות.
להגשה: חותכים את הליים לפלחים ומסדרים אותם בשולי הצלחות כאשר במרכז שמים 2-3 קציצות ומפזרים עוד קצת נענע קצוצה מעל ומסיימים בהזלפת מיץ ליים.
מגיש: m73
מקור: נייג'לה לוסון
שתף את המתכון