הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
3 חצילים
2-3 כפות קמח מצות
2 ביצים
מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם
אפשר להוסיף גם בצל מטוגן למי שאוהבים זאת.
לרוטב:
100 ג' רסק עגבניות
½ 2 כוסות מים
¼ כפית פלפל שחור
½ 1 כפות סוכר
אופן ההכנה
יש לחורר את החצילים עם מזלג ואחר כך לקלות אותם על הגז/ גריל/ מנגל.
לאחר שהחצילים מתקררים מעט, לקלוף ולמעוך בעזרת מזלג בקערה.
להוסיף לחצילים את שאר החומרים ולערבב היטב.
מטגנים בשמן עמוק כמו לביבות משני הצדדים.
הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים עד רתיחה.
כשרותח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 10 דקות.
מוסיפים לסיר בעדינות את הקציצות אחת, אחת ומבשלים עוד מספר דקות.
אפשר לאכול את הקציצות גם ללא הרוטב.
מגיש:
מקור: שלומית מושקוביץ-כפר מסריק
שתף את המתכון
