הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות מנגולד(סלק ירוק)
4-5 ביצים
שמן
מלח
אופן ההכנה
מפרידים את הגבעולים הלבן מהחלק הירוק בשתי חבילות גדולות ויפות של מנגולד. את הגבעולים קוצצים דק, ואת העלים הירוקים חותכים לרצועות ברוחב כ-1 ס"מ. מכניסים לסיר עם מים וקצת מלח, מרתיחים, מבשלים 3-4 דקות, מכבים את הלהבה ומסננים מיד. עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולהקפיא.
מעבירים לקערה, מוסיפים 5-4 ביצים, מעט מלח וטורפים יחד. צריכה להתקבל תערובת די דלילה.
מחממים שמן במחבת (רצוי טפלון) ויוצקים לביבות בכף. צריך להיזהר כי הן נוטות להידבק זו לזו. מטגנים משני הצדדים, מוציאים ומניחים על מגבות נייר. מגישים חם. (אפשר להכין מראש ולחמם בתנור בטמפרטורה נמוכה) אם נשארות קציצות מיותרות, הן נהדרות קרות בתוך כריך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
