חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות עוף בכורכום ולימון - של השף רפי כהן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רפי כהן, שף ובעלים של מסעדת "רפאל", רוקח תבשילים בטעם מדהים, מרקמים מצויינים, ונדיב ובעיקר מדוייק במתכוניו. brזה למה אני מעזה לפרסם מתכון שעוד לא נסיתי. brאני מבטיחה לנסות, ולצרף תמונה משלי brבנתיים - מפנה לתמונה שבבלוג שלו.
קציצות עוף בכורכום ולימון - של השף רפי כהן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רפי כהן, שף ובעלים של מסעדת "רפאל", רוקח תבשילים בטעם מדהים, מרקמים מצויינים, ונדיב ובעיקר מדוייק במתכוניו. brזה למה אני מעזה לפרסם מתכון שעוד לא נסיתי. brאני מבטיחה לנסות, ולצרף תמונה משלי brבנתיים - מפנה לתמונה שבבלוג שלו.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
500 גרם בשר טחון מכרעיים של עוף ("פרגיות")
2 בצלים לבנים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף פלפל לבן גרוס
1 כף מלח
2 כפות שמן
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
לטיגון:
קמח
שמן לטיגון
לתבשיל:
4 לימונים צהובים
8 שיני שום חצויות לשתיים
2 פלפלים ירוקים חריפים
1/2 כף כורכום
1 כוס מים או מרק עוף צח
1 כפית סוכר
1/2 כף פלפל לבן גרוס
1/2 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
א. מניחים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד.
ב. יוצרים קציצות גדולות בעזרת כפות ידיים משומנות ומשטחים אותן מעט. מניחים על גבי מגש שרופד בנייר פרגמנט.
ג. מטגנים את הקציצות: מחממים 2 כוסות שמן תירס במחבת רחבה.
ד. טובלים כל קציצה בקמח ומנערים מהעודפים, מטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה – חשוב לא להשחים אותן. מעבירים את הקציצות לצלחת שרופדה בנייר סופג.
ה. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
ו. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות בעובי 2 ס"מ.
ז. מניחים את פרוסות הלימון בסיר שטוח ורחב ומפזרים את השום והפלפל החריף בין הפרוסות. ח. מוסיפים את שאר מרכיבי התבשיל ומביאים לרתיחה.
ט. מסדרים את הקציצות בשכבה אחת מעל פרוסות הלימון, מביאים שנית לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות.
י. מכבים את האש ומניחים את הסיר בצד למשך חצי שעה לפני שמגישים.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון