הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית מפורקת לפרחים
500 גר' עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
כפית אגוז מוסקט
5 עלי מרווה קצוצים דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפות קליפת לימון מגורדת
3 כפות מיץ לימון
½ כוס פירורי לחם
2 ביצים
פירורי לחם לציפוי
לרוטב:
4 כפות שמן זית
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כוסות מרק עוף צח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מבשלים את פרחי הכרובית במעט מים ושמן זית כחצי שעה.
מועכים ומרסקים מעט את הכרובית ומערבבים אותה עם כל שאר חומרי הקציצות.
מקררים כ ½ שעה.
צרים מהתערובת קציצות, טובלים בפירורים ומטגנים עד שהן זהובות.
שמים את חומרי הרוטב בסיר שטוח ורחב ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות. - מכניסים פנימה את הקציצות בשכבה אחת ומבשלים יחד ½ שעה, עד שהרוטב מזוגג יפה.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון
