הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לקציצות:
750 גרם חזה עוף טחון
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
3 כפות שמן זית
1 כוס פטרוזיליה (או כוסברה), קצוצה דק
חצי כוס פיסטוקים , קלופים
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
שמן זית לטיגון
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
¼ כוס שמן זית
1 כוס מים
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את החומרים לקציצות לתערובת אחידה. צרים מן התערובת קציצות עגולות ושמנמנות.
2. מצפים את הקציצות בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד שהן מזהיבות.
3. שמים בסיר רחב את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים יחד כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: אהרוני ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
