הוראות הכנה
מרכיבים
שלב ראשון
קציצות :
חבילה אחת של בשר טחון (לא משנה הסוג) אני בחרתי בקר.
1 בצל אדום מגורר גס
1 תפוח אדמה קלוף ומגורר דק
1 ביצה
3 פרוסות לחם ללא קרום .שרויות במים וסחוטות
1 כוס של כוסברה+נענע (אפשרי פטרוזיליה) -קצוץ דק
כפית של אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
שלב שני
פלפלים מוקפצים :
½ פלפל צהוב - חתוך לרצועות
½ פלפל אדום - חתוך לרצועות
½ פלפל ירוק -חתוך לרצועות
1 פלפל חריף אדום- קצוץ
5 שיני שום . קצוץ
4 כפות שמן סויה
½ כוס רוטב צ'ילי - חמוץ מתוק
מלח
חופן של נענע או פיטרוזיליה.
אופן ההכנה
הכנת הקציצות :
1) מערבבים את כל התערובת .ומניחים בצד למשך שעה .
2)שמים חצי שמן עמוק במחבת .מתחלים להניח כדורים קטנים (בגודל של פינג פונג) של התערובת ומטגנים עד להשחמה.
הכנת הירקות המוקפצים :
1)לקחת סיר נמוך ורחב לשפוך קצת שמן ולהניח את הפלפלים .(חוץ מהפלפל החריף)
מטגנים ומערבבים עד להצהבה ואז מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף למשך דקה נוספת.
2)מוסיפים את הקציצות המטוגנות ,חצי כוס מים, הצ'ילי ואת הסויה. מבשלים כ-10 דקות על להבה בין נמוכה לבינונית .
3)מוציאים את הקציצות עם הירקות המוקפצים ומפזרים מעל הכל נענע או פטרוזיליה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
