חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות פראסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות פראסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 כרישות
300 גרם בשר טחון (או 2 תפוחי אדמה בינוניים)
2 ביצים טרופות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
קמח
שמן
לימון
אופן ההכנה
1. שוטפים את הכרישות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס"מ ומכניסים לסיר גדול . מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 40-30 דקות. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הן נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.
2. טוחנים את הכרישות במטחנה או קוצצים אותן דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.
3. מוסיפים את הבשר הטחון (או את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה - כך נמנעת היווצרות גושים, שמקלקלים מאוחר יותר את המרקם החלק של הקציצות). מערבבים עם הביצים, המלח והפלפל לתערובת חלקה.(לתערובת הקציצות יש הנוהגים להוסיף מעט פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים דק).מניחים לפחות לשעה לפני שמטגנים כדי שהתערובת תתגבש.
4. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות. מגלגלים בקמח ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים. סוחטים עליהן מיץ לימון ואוכלים חם, פושר או קר.
מגיש: קיבי
מקור: tapuz
שתף את המתכון