הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם תפוחי אדמה קלופים
½ כוס פרמזן מגוררת
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כדור גבינת מוצרלה חתוך לרצועות דקות
1 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה
מרתיחים את תפוחי האדמה להתרככות ומניחים להצטנן 20 דקות. בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה. מוסיפים את גבינת הפרמזן, הפטרוזיליה הקצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם וביצה אחת. מערבבים לתערובת אחידה.
לוקחים חופן מתפוחי האדמה ביד ויוצרים מעין קציצה מוארכת (מזכיר במעט גזע עץ). פותחים בזהירות את הקציצה ומניחים בפנים רצועת מוצרלה. סוגרים ומהדקים (ומוודאים כי הגבינה מכוסה היטב מכל הכיוונים). טורפים את הביצה השנייה וטובלים את הקרוקט שנוצר בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. חוזרים על הפעולות עד שנגמרת כל תערובת תפוחי האדמה. מטגנים את הקרוקטים בשמן זית להזהבה ופריכות מכל הכיוונים. מניחים דקות ספורות על נייר סופג ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף דוד רוקו
שתף את המתכון
