ברולה בננות בג'ירף נודלס בר brנדמה שאף רשימת קרם ברולה לא תהיה שלמה ללא תענוג הבננות הזה. br את הקינוח הכל כך מפורסם קשה שלא להכיר, אך בכל זאת, מי שעדיין לא חווה מוזמן brלהבין על מה המהומה. שתי שכבות של קרם ברולה חצי קפוא מופרדות בעוגיות דקיקות br עשויות בצק שקדים ולצידן בננות מטוגנות ורוטב קרמל מיוחד. br התוצאה של כל כפית מהקינוח הזה היא קרם ברולה משגע עטוף בשברי העוגיה ונוטף קרמל. brכל כך מפתה שקשה אפילו לתאר את זה במילים.
|
|
|
|
ברולה בננות בג'ירף נודלס בר brנדמה שאף רשימת קרם ברולה לא תהיה שלמה ללא תענוג הבננות הזה. br את הקינוח הכל כך מפורסם קשה שלא להכיר, אך בכל זאת, מי שעדיין לא חווה מוזמן brלהבין על מה המהומה. שתי שכבות של קרם ברולה חצי קפוא מופרדות בעוגיות דקיקות br עשויות בצק שקדים ולצידן בננות מטוגנות ורוטב קרמל מיוחד. br התוצאה של כל כפית מהקינוח הזה היא קרם ברולה משגע עטוף בשברי העוגיה ונוטף קרמל. brכל כך מפתה שקשה אפילו לתאר את זה במילים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגיות טוויל
1/3 חבילה חמאה רכה
1 כף אבקת סוכר
1.5 כף ריבת חלב
1 כף שקדים מולבנים טחונים
4 כפות + 2 כפיות קמח
1 חלבון גדול
¼ כפית תמצית וניל
קרם ברולה:
8 חלמוני ביצים
80ג"ר סוכר (8כפות)
500ג"ר שמנת מתוקה עם % שומן גבוה
2מקלות וניל
לבננות:
8 בננות יציבות
6 כפות סוכר דמררה
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
עוגיות טוויל
1. מקציפים חמאה, אבקת סוכר וריבת חלב, עד שמתקבלת משחה אחידה. מוסיפים חצי
מכמות הקמח והשקדים ומערבבים.
2. מקציפים קלות את החלבון ומוסיפים לתערובת החמאה והקמח. מוסיפים את יתרת הקמח
השקדים ותמצית הוניל, ומערבבים עד לקבלת משחה אחידה. מכניסים למקרר לשעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מורחים את התערובת על משטח סיליקון או נייר אפייה משומן, לפי הצורה המבוקשת.
5. אופים כ-10 דקות עד לשינוי גוון. * מעצבים את הצורה כשהטוויל עדיין חם. מצננים
ומאחסנים בקופסה אטומה.
קרם ברולה:
1. מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם זרעוני הוניל עד כמעט רתיחה
2. בקערה מערבבים היטב את הביצים והסוכר.
3. מסננים את השמנת מזרעוני הוניל.
4. מחזירים את השמנת לסיר ומוזגים 2 כפות מהביצים תוך עירבוב מהיר להשוואת
טמפרטורה ממשיכים בזרזוף וערבול כל הביצים לשמנת המתוקה עד קבלת מירקם אחיד.
5. מעמידים כלי הגשה , בתבנית עמוקה עם מים עד חציה ויוצקים לתוכם את הקרם
6. מחממים תנור ל-150°c מכניסים את התבנית ל 35 דקות.
7. מקררים ומעבירים למקרר ל 3 שעות +שעה הקפאה
8. מוציאים את הקרם מהמקרר משחררים מהכלי ופורסים לפרוסות של 2.5 ס"מ
בננות:
1. יוצרים קרמל במחבת טפלון עם הסוכר החום וקמצוץ מלח וכף מים (מבשלים עד קבלת
גוון זהוב מוסיפים את הבננות למחבת עד קבלת גוון זהוב עמוק מוסיפים לכל כף חמאה
לעוד דקה ומסירים מהאש)
ניתן להפחית חצי מכמות הסוכר ולהוסיף 1/4 כוס רום להתרחק מעט ולהצית
תוך יצרת (פלמבה) זהירות מהלהבות
הרכבת המנה:
1. מניחים במרכזה של צלחת גדולה עוגית טוויל מעליה טבעת קרם ברולה מעליה שוב
עוגית טוויל ומעליה טבעת קרם ברולה וסוגרים עם עגוית טוויל מפזרים מעל מעט אבקת
סוכר
2. מניחים בצד 2 בננות ומזרזפים מעליהן מעט קרמל
3. מעל הכל בוזקים מעט שקדים קצוצים מולבנים
מגיש:
מקור: גירף נודלס בר
שתף את המתכון
