הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים למלית:
100 גרם פרג טחון טרי
1/3 כוס (75 מ"ל) חלב
גרידה מ-½ לימון גדול
50 גרם חמאה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כף פירורי עוגיות
החומרים לעוגה:
¾1 כוסות (250 גרם) קמח לחם (שטיבל מס' 2)
15 גרם שמרים יבשים
¼ כוס (50 גרם) סוכר
½ כפית מלח
½ כוס פחות 2 כפיות (100 מ"ל) מים
1 ביצה
75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
הכלים:
תבנית "אינגליש קייק" באורך כ- 28 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית.
אופן ההכנה
הכנת מלוי הפרג:
1. שמים את כל חמרי המלית, למעט פירורי העוגיות , בסיר בינוני כבד. מביאים לסף רתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה. מסירים מן האש, מוסיפים את הפירורים ומצננים צינון מלא בצד.
הכנת העוגה:
2. שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערת מערבל ומערבלים, בעזרת הוו השטוח.
תוך הפעלת המערבל בהדרגה ובמהירות בינונית, מוסיפים את המים והביצה. לשים 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה עד שהבצק נפרד מבסיס הקערה ונדבק אל הוו. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה. מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-3 דקות עד שכל הקוביות נטמעות בתערובת. ממשיכים ללוש עוד 8-10 דקות, תוך כדי נקוי הדפנות מדי פעם, עד שכל החמאה נספגת פנימה. לשים עוד 1-2 דקות במהירות גבוהה, עד קבלת בצק רך מאד וקטיפתי שנדבק לקערה. מניחים את הבצק מעל למשטח מקומח ולשים ביד עוד 30 שניות.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה, עד להכפלת הנפח. מקמחים את הבצק ואת הקערה, עוטפים ביריעת ניילון ומתפיחים במקרר ללילה.
4. אופן ההרכבה:
דוחסים את הבצק באגרוף ומעבירים למשטח מקומח. מרדדים למלבן באורך 36 ס"מ וברוחב 28 ס"מ.
5. מורחים את מלית הפרג על המלבן בשכבה דקה ואחידה ומשאירים שוליים של ½1 ס"מ מכל הצדדים.
6. מגלגלים את המלבן מצדו הארוך לרולדה. חוצים את הרולדה לאורך כך שנוצרות 2 רצועות , קולעים אותן לצמה. פותחים קצת את הצד הפתוח עם המלית כלפי מעלה. מכווצים מעט את העוגה משני הצדדים (כדי להתאים לתבנית ולשמור על הגובה). מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מגיעה ל 2/3 גובה התבנית (לא עד הכפלת הנפח).
7. בינתיים מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c ).
8. אופים כ-25 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב שחום (אם העוגה משחימה מדי במהלך האפייה, מכסים ברדיד אלומיניום רופף).
מצננים 10 דקות בתבנית על רשת, הופכים וממשיכים לצננן צינון מלא על הרשת.
מגיש:
מקור: אורן גירון, שף קונדיטור
שתף את המתכון
