הוראות הכנה
מרכיבים
5 נתחי "שייטל" טרי מיושן, דפוק לשניצל גדול ודק (בערך 15X20 ס"מ)
מעט שמן זית לטיגון
למלית:
קוביות מפלחי תפוז אחד
קוביות מפלחי לימון אחד
חופן פירות מיובשים חתוכים לקוביות
(למשל: תמרים, תאנים, משמש, פפאיה, ג'ינג'ר מסוכר, אננס)
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
1 כף בצלי שאלוט קצוצים דק
2 כוסות מיץ תפוזים, סחוט טרי
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סילאן (דבש תמרים) או דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מניחים כל נתח בשר על ניילון נצמד ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים את כל חמרי המלית, מחלקים לחמש מנות ומניחים בשורה במרכז כל נתח. מגלגלים ,כל נתח ממולא, בעזרת הניילון לגליל אחיד ומניחים במקרר ל-1 שעה לפחות.
מסירים את הניילון, מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים עד השחמה.
מוציאים ושומרים את הגלילים המטוגנים בצד. באותה מחבת מכינים את הרוטב: מטגנים את השאלוט ומקרצפים את התחתית, מוסיפים את מיץ התפוזים, החומץ והדבש, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהרוטב מסמיך, מחזירים את גלילי הבשר למחבת ומבשלים על אש קטנה כ-½ שעה (מרטיבים מדי פעם את חלקי הנתח מסביב).
מגישים חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף : עמית קאופמן (קטרינג טעם וצבע)
שתף את המתכון
