הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' חמאה
1 כוס חלב
2 ביצים
קורט מלח
1 כוס קמח
חצי כוס סוכר
5 כפות סוכר חום
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
כפית קליפת תפוז מגורדת
אופן ההכנה
שמים 70 גר חמאה במחבת ממיסים את החמאה כאשר היא נמסה שופכים לקערה.
מוסיפים את החלב והביצים ומערבבים.
מוסיפים את המלח ,קמח,סוכר לבן ומערבבים במזלג עד אשר מקבלים בלילה חלקה.
מחממים מחבת שמים במחבת 2 כפות מהבלילה כאשר נוצרות בועות הופכים .
ממסים במחבת את יתרת החמאה מוסיפים את שאר הסוכר הלבן , סוכר חום מיץ התפוזים וקליפת התפוז.
מנמיכים אש ומערבבים היטב , מבשלים מס' דקות עד שהרוטב מסמיך תוך כדי בחישה מורידים מהאש.
טובלים את הקרפ ברוטב הופכים מס' פעמים ע"מ שיספג כמה שיותאר מהרוטב.
מוציאים ומקפלים לחצי עיגול ולאחר מכן מקפלים שוב לרבע מגישים.
מגיש:
מקור: גל גילאי - אילת
שתף את המתכון
