הוראות הכנה
מרכיבים
שליש כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
100 גרם בשר מעושן קצוץ
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס ציר בקר
1 עלה דפנה
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור טחון
400 גרם עגבניות משומרות מרוסקות
בוקה גרני המורכב מפטרוזיליה, אורגנו וטימין
½ ק"ג ספגטי או פנה
מעט פטרוזיליה וריחן קצוצים
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר כבד ומאדים בו את הבצל, הגזר, הסלרי והשום עד שהם מתרככים. מוסיפים בשר מעושן ומזהיבים כחמש דקות. מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי פירורו בעזרת מזלג עד שהבשר משחים. יוצקים את היין ומאדים אותו לחלוטין. מוסיפים רסק עגבניות ובוחשים כשתי דקות. מוסיפים את הציר, מצמצמים מעט ומוסיפים את עלה הדפנה, התבלינים האחרים, העגבניות המרוסקות והבוקה גרני. מבשלים מכוסה כשלוש שעות על אש נמוכה. מדי פעם בוחשים ובודקים את מצב הנוזלים בסיר. במידת הצורך מוסיפים עוד ציר או יין. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מפזרים מעל את הפטרוזיליה והריחן הקצוצים.
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לסיר עם הראגו. מערבבים דקה או שתיים כדי לתת לפסטה לספוג את הטעמים ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף אבי שטייניץ
שתף את המתכון
