חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ראגו אלה בולונז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראגו אלה בולונז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שליש כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
100 גרם בשר מעושן קצוץ
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס ציר בקר
1 עלה דפנה
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור טחון
400 גרם עגבניות משומרות מרוסקות
בוקה גרני המורכב מפטרוזיליה, אורגנו וטימין
½ ק"ג ספגטי או פנה
מעט פטרוזיליה וריחן קצוצים
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר כבד ומאדים בו את הבצל, הגזר, הסלרי והשום עד שהם מתרככים. מוסיפים בשר מעושן ומזהיבים כחמש דקות. מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי פירורו בעזרת מזלג עד שהבשר משחים. יוצקים את היין ומאדים אותו לחלוטין. מוסיפים רסק עגבניות ובוחשים כשתי דקות. מוסיפים את הציר, מצמצמים מעט ומוסיפים את עלה הדפנה, התבלינים האחרים, העגבניות המרוסקות והבוקה גרני. מבשלים מכוסה כשלוש שעות על אש נמוכה. מדי פעם בוחשים ובודקים את מצב הנוזלים בסיר. במידת הצורך מוסיפים עוד ציר או יין. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מפזרים מעל את הפטרוזיליה והריחן הקצוצים.
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לסיר עם הראגו. מערבבים דקה או שתיים כדי לתת לפסטה לספוג את הטעמים ומגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור: שף אבי שטייניץ
שתף את המתכון