הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
לבצק-
2 כוסות קמח לבן בהיר
1 כוס מים
1 כף שמן זית כתית מעולה
1 חלמון
למילוי-
1/2 ק"ג דלעת או 3 בטטות
4 בצלים ירוקים
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כף קמח
לרוטב -
500 cc שמנת מתוקה
8 עגבניות שרי (סוג תמר) קלופות וטחונות
מעט יין לבן
50 גרם חמאה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל
2 כפות שמן
מעט אגוזי קאשיו
אופן ההכנה
לבצק -
שופכים לקערית כוס קמח, שמן ומים, מערבבים עד שהבצק נהפך לצמיג.
מוציאים את הבצק ולשים ביד עד שנעשה חלק ואחיד,
מניחים לבצק להתקרר כ- 5 דקות ומעבירים לקערה.מוסיפים לתוכו את החלמון, מערבבים לתערובת חלקה.
מוסיפים כוס קמח, ממשיכים ומערבבים לבצק אחיד.
מניחים במקרר ל- 30 דקות..
למילוי -
1.קולפים את הדלעת ומבשלים אותן כ- 15 דקות במים .
2.מוציאים את הבטטות מהמים ומניחים להן להתקרר
וקולפים אותן
3. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה
4.מכניסים את הבטטות למעבד המזון ביחד עם הבצל,
המלח והפלפל.מעבדים עד לקבלת עיסה חלקה. העיסה
חייבת להיות סמיכה למדי.אם היא רטובה מדי,
מוסיפים לה כמות קטנה של קמח
5.ממלאים את הרביולי בעיסה ומשאירים מעט מן המילוי.
מבשלים מייד.
הרכבת המנה
1.מרדדים את הבצק לעלה דק. בעזרת כוס הפוכה חותכים את הבצק לעיגולים.
2.ממלאים כל עיגול במעט מן מילוי הדלעת
3.מקפלים ל- 2 ומהדקים היטב את הקצוות.
4.בסיר עם הרבה מים רותחים ומומלחים שולקים את הרביולי למשך כדקה- דקה וחצי
במים רותחים ומומלחים. או עד שהם צפים מסננים, מניחים 6 רביולי בצלחת.
5.במקביל ממיסים את החמאה במחבת מוסיפים את היין והעגבניות, מתבלים במלח ופלפל
ומבשלים בין 5 ל-10 דקות .
6..מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים. מוסיפים את הכיסונים וממשכים בבישול עד
לצמצום הרוטב. מגישים עם אגוזי קשיו מעל.
מגיש:
מקור: קפה בזל
שתף את המתכון
