הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם קמח
4 ביצים
60 גרם סלק טחון דק
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור גרוס
חמרים למלוי:
3 בצלים גדולים
4 סלסילות פטריות שמפיניון
עלי טימין מ- 8 ענפים
מלח ופלפל לפי הטעם
מכונה להכנת פסטה (נותנת תוצאות רידוד מדויקות, חוסכת בעבודת הרידוד ביד).
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. מערבבים את כל החומרים ולשים עד קבלת מרקם גמיש(אפשר להוסיף מעט קמח מדי פעם
לקבלת המרקם הרצוי).
2. משאירים את הבצק בקערת הלישה למנוחה, כ-30 דקות.
הכנת המילוי:
1. קוצצים את הבצל דק ומאדים במחבת עד שנעשה שקוף, כ-2-3 דקות.
2. פורסים את הפטריות, מוסיפים לבצל המאודה ומנמיכים את הלהבה לאש נמוכה.
3. מוסיפים את הטימין, המלח והפלפל, ומאדים עד שהתערובת כמעט יבשה כ-15 דקות.
4. מעבירים את תוכן המחבת למסננת ומניחים להצטנן, כשקר - טוחנים ומתקנים תיבול.
הכנת ה"רביולי":
1. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 2 מ"מ.
2. קורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומניחים כפית גדושה מן המילוי על מחצית מעיגולי הבצק
(המחצית הנשארת משמשת לכסוי וסגירת ה"רביולי").
3. מורחים חלבון ביצה מסביב למילוי ומכסים בעיגול בצק (ללא מלוי), מהדקים ומקפיאים.
4. מרתיחים סיר מלא מים עם כפית מלח, כשהמים רותחים, מכניסים את ה"רביולי" לבישול
כדקה עד שה"רביולי" צפים.
5. מסננים ומגישים ברוטב.
מגיש:
מקור: ניר צוק ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
