חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רביולי עם גבינת ריקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רביולי עם גבינת ריקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
300 גרם (2 כוסות) קמח
3 ביצים
מלח
1 כף שמן זית
למילוי
20 גרם חמאה
250 גרם תרד
200 גרם גבינת ריקוטה
מלח ופלפל שחור
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב
20 גרם חמאה
מיץ מ – 1 לימון
מלח ופלפל שחור
1 כף יין לבן
½ כוס שמנת מתוקה
מעט קליפת לימון מגוררת
1 כף גינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. המילוי: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את התרד וכף מים רותחים ומאדים כ-3 דקות, עד שהתרד מתרכך. סוחטים וקוצצים. שמים ובקערה ומערבבים עם הגבינה, מלח ופלפל שחור והפרמזן. מניחים בצד.
2. הבצק: שמים את מרכיבים הבצק בקערת מעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורים. מוציאים למשטח העבודה ומעבדים בידיים עד שנוצר בצק אחיד. משווים לבצק צורה של כיכר מאורכת, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר שעה לפחות ולא יותר מ-8 שעות.
3. פורסים את הבצק לפרוסות עבות (כ-3 ס"מ) ומרדדים כל פרוסה במכונת פסטה לעלה מלבני ארוך ודק. מניחים עלה על משטח העבודה, מקומח קלות. מניחים כפיות מהמלית לאורך העלה, ברווחים של כ-5 ס"מ בין כפית לכפית. מברישים את שולי העלה ואת הרווחים בביצה טרופה ומניחים עליו עלה נוסף. מהדקים בשוליים וברווחים בעזרת האצבע, ולאחר מכן מהדקים שוב כל רביולי סביב המילוי בכף יד מעוגלת. חותכים בין רביולי אחד לשני בסכין. ממשיכים כך עם שער העלים. מרתיחים מים בסיר רחב וממליחים.
4. הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים על להבה נמוכה.
5. מחליקים את הרביולי למים הרותחים. מבשלים עד שהם צפים, סופרים עד 10 ומוציאים. מחלקים לצלחות הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.
מגיש: marytubr
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון