הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס חמאה
4 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/4 כוס סוכר
1 קובית שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
3 חלמוני ביצה למילוי:
1/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס צימוקים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. ערבבו את החמאה עם המצרכים היבשים עד לקבלת בצק "פירורי". פוררו את השמרים לתוך השמנת וערבבו פנימה את חלמוני הביצה. הוסיפו את התערובת ה"רטובה" לתערובת ה"יבשה". קררו למשך 3-4 שעות או יותר. חיתכו 1/3 מהבצק ורדדו אותו לעלה דק.
2. ערבבו את הסוכר, הקינמון והאגוזים ופזרו על הבצק. הוסיפו צימוקים במקומות אקראיים.
3. חיתכו למשולשים וגלגלו כל חלק מהבסיס לקצהו. הניחו על תבנית משומנת היטב. חיזרו על הצעדים עם שאר הבצק. השאירו בטמפ' החדר למשך כ 30 דקות. אפו כ 15-20 דקות או עד שמזהיב קלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
