הוראות הכנה
מרכיבים
שקדים לא קלופים ולא מולבנים, אלא שקדים בקליפתם החומה בלבד.
מים
על כל 1 חלק של שקדים 4 חלקים של מים
אופן ההכנה
1. מרתיחים מים, מכניסים את השקדים אל תוך המים ומכבים את האש. מחכים עד שאפשר
יהיה להכניס את היד למים, מוציאים את השקדים, קולפים טוחנים אותם.
2. משרים את השקדים הטחונים בכלי עם המים ביחס של 1 חלק שקדים + 4 חלקים מים.
3. לוקחים בד גזה מעבירים בתוכו את השקדים הטחונים וסוחטים את הנוזלים.
4.מוזגים לבקבוקים מעוקרים (מפוסטרים), מצננים.
5. לרוויה.
6. מפירורי השקדים שנשארו לנו אפשר לעשות הגוון שימושים: לקלות ולהוסיף לפירורי לחם
לציפוי שניצלים, לציפוי עוגות, לדגני בוקר, ליוגורט.
מגיש:
מקור: מהבית
שתף את המתכון
