הוראות הכנה
מרכיבים
200-גרם מרגרינה ללא מלח(אפשר חמאה)
3-חלמונים
½-כוס סוכר
2-כוסות קמח תופח("אסם")
½-כוס קמח לבן רגיל
1-ביצה טרופה להברשה.
מלית:
4-תפוחי עץ "גרנד"
½-כוס סוכר
½-כפית קינמון
4-כפות דבש
½ כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-170°c.
לטרוף מרגרינה עם הסוכר, בקערת המערבל , כדקה ולהוסיף חלמונים.
להנמיך בשלב אחד דרגת מהירות ולהוסיף 2 כוסות קמח תופח בהדרגה.
ללוש כ 2 דקות עד שמתקבל בצק חלק, נעים ומעט דביק.
לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק לשתיים, לגלגל לכדור כל חלק ולכסות 15 דקות.
לגרד גרידה גסה את תפוחי העץ ולנסות לסחוט מנוזלים כמה שאפשר.
להוסיף את הסוכר, תמצית וניל והקינמון ולערבב היטב.
לרדד כל כדור בצק בעזרת מערוך לעובי של ½ ס"מ.
למרוח בדבש(2-כפות), להוסיף את גרידת התפוח ולגלגל לרולדה.
לרפד תבנית שטוחה בנייר אפיה ולהעביר את הרולדות, להרחיק זו מזו.
להבריש בביצה טרופה ולאפות בתנור (170°c) כ-20 דקות עד שמתקבל צבע חום.
לפרוס לפרוסות ולהנות.
שנה טובה וחג שמח.
מגיש:
מקור: שלי,שדרוג מכל מיני מקורות
שתף את המתכון
