הוראות הכנה
מרכיבים
100-גרם מרגרינה רכה
¼-כוס שמן
¾ -כוס מים
¼ -כפית מלח
2-עד ½2 כוסות קמח תופח
1-כפית סוכר
1-חלמון ביצה טרופה
מילוי:
½ -ק"ג בקר טחון טרי
1-בצל קצוץ
1-שן שום, קצוצה
1-כפית כמון
¼ -כפית קנמון
½ -כפית כוסברה יבשה טחונה
¼ -כפית פלפל גרוס
¼ -כפית פלפל חריף יבש וטחון
½ -כפית מלח
1- כף אבקת מרק עוף
2- כפות שמן
אופן ההכנה
לערבב היטב מרגרינה עם הסוכר והמלח, בקערת מערבל , להוסיף שמן, מים, להמשיך ולהוסיף קמח בהדרגה. ללוש לבצק חלק ורך. לעטוף בניילון ולשמור במקרר 6 שעות{אפשר לילה}, להוציא מהמקרר שעה לפני המילוי.
לפרוס נייר אפיה ולשמן, להניח מעל את הבצק וגם עליו למרוח מעט שמן.
לפרוס מעל הבצק המשומן נייר אפיה נוסף ובעזרת מערוך, לרדד בעדינות את הבצק לעובי של 1 ס"מ, לעיגול.
למלא בבשר ולגלגל לרולדה.
לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח את הרולדה מעל ולסמן פסים צפופים בסכין{לא לחתוך}, למרוח בחלמון ולאפות בתנור מחומם ל- 180°c במשך 20-25 דקות או עד שצבע הרולדה חום שזוף.
לפרוס לפרוסות ולהגיש בתוספת רוטב פטריות או רוטב צלי.{אפשר בלי רטבים}.
הכנת המילוי:
לטגן במחבת בצל בתוספת 2 כפות שמן, להוסיף בשר, שום ואת כל התבלינים ולטגן תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר בעזרת מזלג, לצנן 10 דקות ולמלא את הבצק.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: בצק לקוח מספר מתכונים ומילוי שלי
שתף את המתכון
