הוראות הכנה
מרכיבים
6-כוסות קמח לבן מנופה
50-גרם שמרית
כוס וחצי-מים פושרים
קורט-מלח
½-כוס סוכר
3-ביצים
200-גרם מרגרינה/חמאה חתוכה לקוביות
מלית:
500-גרם ממרח שוקולד השחר/נוטלה
1-ביצה טרופה להברשה
לסירופ:
½ -כוס סוכר
½ -כוס מים רותחים
3-כפות תמצית וניל
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-170°c.
לטרוף מרגרינה עם הסוכר בקערת המערבל, דקה ולהוסיף ביצים, להמשיך לטרוף במהירות בינונית דקה נוספת ולהוסיף מלח, מים ו2-כוסות קמח.
לפזר מעל הקמח שמרית ולהתחיל ללוש בצק, להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח(פחות ½-כוס)
ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא נדבק לדפות הקערה., לכסות בניילון ולהתפיח במקרר שעתיים.
לקמח משטח עבודה, לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולגלגל כל חלק לעיגול, לכסות ל 30 דקות.
לרדד ,בעזרת מערוך, את עיגולי הבצק לעובי ½ ס"מ , למרוח בשוקולד ולגלגל לרולדה.
לרפד 2 תבניות שטוחות בנייר אפיה, להעביר את הרולדות (2-בכל אחת) כך שהחיבור כלפי מטה וחלק עליון שלם, להבריש בביצה טרופה, להניח כך ל 10 דקות ולאפות בתנור (170°c) במשך 20-דקות עד שמתקבל צבע חום יפה.
להבריש בסירופ בעודם חמים.(לערבב סוכר ומים רותחים וכשהסוכר נמס להוסיף תמצית וניל)
חג שמח.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
