הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק : (הכמות ל - 4 רולדות)
1 ק"ג קמח
200 גרם חמאה
3 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
5 כפות סוכר
4 כפות שמרים יבשים
1 גביע אשל
קליפת לימון מגוררת
למילוי הפרג:
200 גרם פרג טחון
200 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון המגוררת
1/4 כוס חלב
למילוי האגוזים:
200 גרם אגוזים טחונים
200 גרם סוכר
ריבת משמשים או שזיפים
אופן ההכנה
להכניס לקערה גדולה כל חומרי הבצק וללוש לגוש אחיד.
אם צריך ניתן להוסיף מעט מים פושרים, הבצק צריך להיות רך וגמיש.
להניח את הקערה במקום חמים מכוסה במגבת להתפחה במשך כשעה
עד שהבצק מכפיל את גודלו .
לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולהניח להתפחה למספר דקות נוספות.
בינתיים נכין את המילוי:
להמיס בסיר את הסוכר בחלב ולהרתיח.
תוך כדי ערבוב להוסיף את שאר החומרים ולא להפסיק לערבב עד קבלת עיסה סמיכה. לצנן.
לרדד כל אחד מחלקי הבצק בנפרד.
על שניים למרוח את עיסת הפרג.
על הנותרים למרוח ריבת משמשים ומעל לפזר את האגוזים והסוכר.
לגלגל לרולדה.
להבריש את החלק העליון בביצה טרופה עם 2 כפות מים
ולהניח בתבנית משומנת.
לאפות בחום של 180 מעלות עד אשר העוגות מזהיבות
כ- 35 40 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
