הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
170 גרם סוכר
185 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
3 כפות מים קרים
למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
כף אבקת סוכר
כף יין שרי מתוק
כמה טיפות תמצית וניל אמיתי
300 גרם תותים פרוסים
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור ל-180°c
משמנים תבנית אפייה גדולה ושטוחה
ומכסים אותה בנייר אפייה או בנייר
אלומיניום משומן. מקציפים את חלמוני
הביצים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד
שנוצר קרם סמיך וצהבהב. ממסים את קוביות
השוקולד עם המים בקערה הנתונה בתוך סיר
ובו מים (בן מארי) ברתיחה עדינה. מקררים מעט,
מוסיפים לתערובת את החלמונים. מקציפים
את החלבונים לקצף חזק ומקפלים לתוך
התערובת.
2. מורחים את התערובת בצורה אחידה על התבנית
ומשאירים מרווח של ½2 ס"מ מכל הצדדים.
אופים במשך 10 דקות, מנמיכים
את חום התנור ל-150°c ואופים במשך
5 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומכסים את
העוגה במגבת מטבח לחה. מניחים לעוגה
להתקרר במשך שעה.
3. מכינים נייר אפייה גדול. מסירים את המגבת
ומשחררים את נייר האפייה שעל התבנית.
הופכים בזהירות את העוגה על השוקולד
המגורר ומסירים את נייר האפייה הצמוד
אליה.
4. מכינים את המילוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, השרי
והווניל לקצפת חזקה מוסיפים מחצית מתותי
השדה הפרוסים לקצפת ומורחים על פני
העוגה. מגלגלים את העוגה מצידה הארוך,
בעזרת נייר האפייה. מעבירים את הגלילה
שנוצרה, בזהירות, לצלחת הגשה. מקשטים
בשארית הקצפת והתותים
5. בתיאבון
מגיש:
מקור: מאפים ביתיים
שתף את המתכון
