חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רולדת שוקולד מגניבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רולדת שוקולד מגניבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
170 גרם סוכר
185 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
3 כפות מים קרים
למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
כף אבקת סוכר
כף יין שרי מתוק
כמה טיפות תמצית וניל אמיתי
300 גרם תותים פרוסים
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור ל-180°c
משמנים תבנית אפייה גדולה ושטוחה
ומכסים אותה בנייר אפייה או בנייר
אלומיניום משומן. מקציפים את חלמוני
הביצים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד
שנוצר קרם סמיך וצהבהב. ממסים את קוביות
השוקולד עם המים בקערה הנתונה בתוך סיר
ובו מים (בן מארי) ברתיחה עדינה. מקררים מעט,
מוסיפים לתערובת את החלמונים. מקציפים
את החלבונים לקצף חזק ומקפלים לתוך
התערובת.
2. מורחים את התערובת בצורה אחידה על התבנית
ומשאירים מרווח של ½2 ס"מ מכל הצדדים.
אופים במשך 10 דקות, מנמיכים
את חום התנור ל-150°c ואופים במשך
5 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומכסים את
העוגה במגבת מטבח לחה. מניחים לעוגה
להתקרר במשך שעה.
3. מכינים נייר אפייה גדול. מסירים את המגבת
ומשחררים את נייר האפייה שעל התבנית.
הופכים בזהירות את העוגה על השוקולד
המגורר ומסירים את נייר האפייה הצמוד
אליה.
4. מכינים את המילוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, השרי
והווניל לקצפת חזקה מוסיפים מחצית מתותי
השדה הפרוסים לקצפת ומורחים על פני
העוגה. מגלגלים את העוגה מצידה הארוך,
בעזרת נייר האפייה. מעבירים את הגלילה
שנוצרה, בזהירות, לצלחת הגשה. מקשטים
בשארית הקצפת והתותים
5. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: מאפים ביתיים
שתף את המתכון