הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קיווי טרי
1 ק"ג סוכר
0.5 כוס מיץ אשכוליות טרי
0.25 כוס מיץ לימון טרי
3 תפוחי עץ גרנד סמית ללא ליבה מחולקים לרבעים (עם הקליפה)
מעט מלח
צנצנות מעוקרות בתנור
אופן ההכנה
1) את הקיווי יש לקלוף ולאחר מכן לעבד במעבד מזון לקבלת מחית
2) בסיר עמוק מחממים את הסוכר והמיצים על אש קטנה למשך כ שעה
תוך כדאי עירבוב לקבלת סירופ חלק .
3)מוסיפים את התפוחי עץ והמלח וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 25 דקות
ולאחר מכן מוציאים את תפוחי העץ
4) מורידים מהאש ומוסיפים את מחית הקיווי ומערבבים היטב
5) מחזירים את הסיר לאש הנמוכה וממשיכים לבשל תוך כדאי עירבוב מדי פעם
עד שהריבה מגיעה לסמיכות רצוייה
6) מורידים מהאש ויוצקים את הריבה לצנצנות ואוטמים בעוד הריבה חמה
7) מצננים את הריבה ולאחר מכן מכניסים למקרר או משתמשים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
