הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז "ריזוטו".
6 כוסות ציר ירקות או מים
½ בצל סגול , קצוץ דק
½ כוס יין לבן יבש
3 אבוקדו בשלים ורכים
1 כף עירית קצוצה
½ כוס מיץ תפוזים
½ כוס שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל לבן , לפי הטעם
2 כפות גבינת צאן מגורדת או "פרמזן".
אופן ההכנה
מאדים את הבצל במעט שמן זית, עד שנעשה שקוף. מוסיפים את האורז ומאדים 2 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד ספיגה מלאה של היין באורז.
מחממים את ציר הירקות ו"משקים" את האורז בשתי כוסות ממנו. מנמיכים את האש.
מחכים עד לספיגת הציר באורז, ומוסיפים עוד שתי כוסות, וחוזר חלילה עד גמר ציר הירקות והאורז רך.
מצמצמים בסיר את מיץ התפוזים לחצי הכמות, מערבבים עם מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
טוחנים את האבוקדו במעבד מזון עד שמתקבלת משחה חלקה.
מחממים את האורז, מערבבים את גבינת הצאן או הפרמזן והאבוקדו פנימה, מפזרים מלמעלה עירית קצוצה ואת רוטב התפוזים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף: אורן לוקסנבורג (מסעדת Bariba )
שתף את המתכון
